.   Írjon nekünk levelet!

  Tiszatavitura

 

  

 

 

 

 

Újdonság!!!  Lakóhajó!!!

 

 

A Tisza-tó egyik legszebb holtága, a tiszafüredi Kis-Tisza partján április 1-től november 15-ig 0-24 óráig várja kedves vendégeit a Horgász Centrum (Természetesen ezen időszakon kívül is, de csak előzetes egyeztetéssel). A házigazda, Szövetes Sándor, a ki már 40 évnél is régebben él a szőke folyó eme gyönyörű szakaszán, családi vállalkozásban üzemelteti a térség egyik legjobban felszerelt és legrendezettebb környezetben elhelyezkedő csónakkölcsönzőjét és szabadidő parkját.

 

 


Legyen akár kalandvágyó horgász, vagy a vízi túrák szerelmese, itt vadregényes környezetben hódolhat szenvedélyének. Tavasztól őszig szakemberek kíséretében űzheti a Tisza-tó legendás halait, vagy színes, különféle távú túrákon ismerkedhet meg a Közép-Tisza változatos állat- és növényvilágával.

Az ártéri rengeteg védett vízi világában vizsgázott túravezető kalauzolja a vendégeket. Június 15-től - a madarak költési idejének végétől - a látogatható területek kibővülnek a madárrezervátum szigorúan védett területeivel is, ahol természetes élőhelyükön figyelhetik meg a kis- és nagy kócsagot, a kormoránok fekete vitézeit, a bakcsók és a gémek kecses példányait - az ártéri madárvilág ismert és kevésbé ismert képviselőit.